زلزله دیباج در استان سمنان را لرزاند (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) از کمک دانشجویان برای اثاث کشی خانه استاد تا معمای ترک تحصیل دانشجویان دکترا ! اتصالی برق پشت‌بام، منزل مسکونی را به آتش کشید + تصویر حادثه (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) افشاگری یک رسانه علیه قلیان اکسیژن| طرح مطالعاتی یامنفعت‌طلبی وبازی باسلامت جوانان؟ افشای راز قتل یکی از مدیران شهرداری به دست همسرش ماجرای استفاده بلاگر اینستاگرامی از آمبولانس در شیراز چه بود؟ پیش بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) | صدور هشدار سطح زرد در استان اعترافات تکان دهنده جوانی که مادر خود را به قتل رساند (۱۷ اردیبهشت) قصاص ۲ قاتل و فرصت دوباره زندگی برای سومین نفر کشف سه کیلوگرم تریاک از معده سرنشینان یک خودرو در بجستان (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) تشدید نظارت بر اتاق‌های فرار تهران دستگیری متهم‌به‌جعل مهر‌های ادارات در مشهد شانه کردن مو چه تاثیری در سلامت و زیبایی آن دارد؟ رفع تندی غذا با چند راهکار ساده عوارض روانی سقط جنین روی مادر نقش موثر مامایی در کاهش آمار سزارین و افزایش زایمان طبیعی پوسیدگی‌های دندانی و افت عملکرد مغز و قلب | بیماری‌های دهان با بروز برخی سرطان‌ها ارتباط دارد هشدار! تزریق این دارو فقط باید در بیمارستان انجام شود آموزش عبور و مرور در خیابان را  از  خردسالی شروع کنیم
سرخط خبرها

هوش مصنوعی به کمک تشخیص و درمان بیماری‌ها می‌آید

  • کد خبر: ۱۹۹۶۵
  • ۱۵ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۹:۳۵
هوش مصنوعی به کمک تشخیص و درمان بیماری‌ها می‌آید
محققان دانشگاه شیراز با همکاری آزمایشگاه ملی نقشه‌برداری مغز، با استفاده از هوش مصنوعی راهکاری را برای افزایش دقت تشخیص و درمان بیماری‌ها ارائه دادند.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر اشکان سامی، دانشیار بخش کامپیوتر دانشگاه شیراز در این‌باره گفت: زمانی که یک پزشک گزارشی را تهیه می‌کند، این گزارش به صورت متنی است، ولی معمولا تفسیر این گزارش‌ها دشوار است؛ چراکه مشخص نیست که این گزارش وابسته به کدام بخش از تصویر پزشکی است.

وی ادامه داد: از سوی دیگر اگر بخواهیم با استفاده از الگوریتم‌های هوش مصنوعی اقدام به پردازش این گزارش‌ها کنیم، داده‌های ذخیره شده برچسب‌گذاری مناسب را ندارند؛ از این رو باید مجددا متن خوانده شود و با استفاده از الگوریتم‌های پردازش زبان طبیعی، متن گزارش تفسیر شود.

سامی، این امر را موجب کاهش کیفیت درمان و زمان‌بر دانست، خاطر نشان کرد: بنابراین با مطالعاتی که انجام دادیم، راهکاری برای پزشکان در این زمینه ارائه کردیم.

این محقق در این باره توضیح داد: بر اساس این راهکار پزشکان برای گزارش‌نویسی بر اساس قالب مشخصی اقدام می‌کنند که این قالب اجازه می‌دهد که دیتاها با کیفیت بهتر و برچسب‌گذاری مناسبی ثبت شوند. این روش علاوه بر آنکه سرعت و دقت تشخیص و درمان را بالا می‌برد، کیفیت خدمات ارائه شده را نیز ارتقا می‌بخشد.

سامی با ابراز تاسف از اینکه، علی‌رغم هزینه‌های بالای درمانی، داده‌ها به حد کافی پردازش نمی‌شود، خاطر نشان کرد: روش ارائه شده مبتنی بر استفاده از هوش مصنوعی و پردازش کامپیوتر است و می‌توان با استفاده از آن تشخیص و کیفیت درمانی را ارتقا داد، ولی باید توجه شود که بهره‌برداری از الگوریتم‌های هوش مصنوعی نیازمند داده‌های کافی است.

به گفته وی، این روش موجب می‌شود که پزشکان و کادر درمانی شناخت بهتری از بیماری‌های خاص مردم ایران داشته باشند؛ چرا که امور پزشکی، خاص یک جامعه است و درمان یک عارضه‌ای که در کشوری مثل ژاپن ایجاد می‌شود، در نژاد ما متفاوت است؛ از این رو باید تحقیقات بر اساس نژاد متمرکز باشد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->