تب دنگی عامل مرگ پزشک جوان مشهدی نبود | دانشگاه علوم پزشکی تکذیب کرد پلمب ۳ واحد صنفی به‌علت به‌کارگیری اتباع در منطقه ثامن مشهد (۱۸ تیر ۱۴٠۳) پیش‌فروش بلیت اتوبوس برای ایام اربعین + جزئیات شناسایی ۹ مورد ابتلا به جذام در سال گذشته | چه کسانی در معرض خطر ابتلا هستند؟ توصیه‌های تغذیه‌ای طب ایرانی در فصل تابستان فعالیت ۶۰۰ آشپزخانه در طرح «اطعام و احسان حسینی(ع)» در خراسان‌رضوی تومور ۱۶ کیلویی از شکم یک بیمار در مشهد خارج شد (۱۸ تیر ۱۴۰۳) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (دوشنبه، ۱۸ تیر ۱۴۰۳) | ماندگاری هوای گرم در استان تا روز‌های پایانی هفته جاری توزیع رایگان شیر بین ۸ میلیون و ۳۰۰ هزار دانش‌آموز ابتدایی در سال تحصیلی گذشته بازیگر قلابی دختر جنوبی را فریب داد و به افغانستان برد خوردن یک وعده ۱۴۰ گرمی سیب‌زمینی سرخ‌شده برابر با کشیدن ۲۵ نخ سیگار چند توصیه به مادرانی که در ماه محرم کودکان را به هیئت می‌برند خرده روایت‌هایی از خانواده‌ کسانی که اعضای بدن‌شان اهدا شد فیش حقوقی تیرماه ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی صادر شد + جزئیات افزایش متناسب‌سازی سالانه حدود ۸ میلیون نفر در جهان، بر اثر عوارض و بیماری‌های ناشی از مصرف تنباکو جان می‌دهند  مروری چند پرونده پلیسی در مشهد| دستگیری از  کارگران با  دستگیری سارقان امدادرسانی اورژانس مشهد به ۴۰ فرد گرمازده در سه ماه نخست سال ۱۴۰۳
سرخط خبرها

هوش مصنوعی به کمک تشخیص و درمان بیماری‌ها می‌آید

  • کد خبر: ۱۹۹۶۵
  • ۱۵ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۹:۳۵
هوش مصنوعی به کمک تشخیص و درمان بیماری‌ها می‌آید
محققان دانشگاه شیراز با همکاری آزمایشگاه ملی نقشه‌برداری مغز، با استفاده از هوش مصنوعی راهکاری را برای افزایش دقت تشخیص و درمان بیماری‌ها ارائه دادند.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر اشکان سامی، دانشیار بخش کامپیوتر دانشگاه شیراز در این‌باره گفت: زمانی که یک پزشک گزارشی را تهیه می‌کند، این گزارش به صورت متنی است، ولی معمولا تفسیر این گزارش‌ها دشوار است؛ چراکه مشخص نیست که این گزارش وابسته به کدام بخش از تصویر پزشکی است.

وی ادامه داد: از سوی دیگر اگر بخواهیم با استفاده از الگوریتم‌های هوش مصنوعی اقدام به پردازش این گزارش‌ها کنیم، داده‌های ذخیره شده برچسب‌گذاری مناسب را ندارند؛ از این رو باید مجددا متن خوانده شود و با استفاده از الگوریتم‌های پردازش زبان طبیعی، متن گزارش تفسیر شود.

سامی، این امر را موجب کاهش کیفیت درمان و زمان‌بر دانست، خاطر نشان کرد: بنابراین با مطالعاتی که انجام دادیم، راهکاری برای پزشکان در این زمینه ارائه کردیم.

این محقق در این باره توضیح داد: بر اساس این راهکار پزشکان برای گزارش‌نویسی بر اساس قالب مشخصی اقدام می‌کنند که این قالب اجازه می‌دهد که دیتاها با کیفیت بهتر و برچسب‌گذاری مناسبی ثبت شوند. این روش علاوه بر آنکه سرعت و دقت تشخیص و درمان را بالا می‌برد، کیفیت خدمات ارائه شده را نیز ارتقا می‌بخشد.

سامی با ابراز تاسف از اینکه، علی‌رغم هزینه‌های بالای درمانی، داده‌ها به حد کافی پردازش نمی‌شود، خاطر نشان کرد: روش ارائه شده مبتنی بر استفاده از هوش مصنوعی و پردازش کامپیوتر است و می‌توان با استفاده از آن تشخیص و کیفیت درمانی را ارتقا داد، ولی باید توجه شود که بهره‌برداری از الگوریتم‌های هوش مصنوعی نیازمند داده‌های کافی است.

به گفته وی، این روش موجب می‌شود که پزشکان و کادر درمانی شناخت بهتری از بیماری‌های خاص مردم ایران داشته باشند؛ چرا که امور پزشکی، خاص یک جامعه است و درمان یک عارضه‌ای که در کشوری مثل ژاپن ایجاد می‌شود، در نژاد ما متفاوت است؛ از این رو باید تحقیقات بر اساس نژاد متمرکز باشد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->